Митрополит Филип звершив вечірнє богослужіння з Чином прощення

Неділя, 26.02.2017 23:07

26 лютого, у Неділю Сиропусну, Високопреосвященніший Филип, митрополит Полтавський і Миргородський, звершив Вечірню та Чин прощення у Свято-Макаріївському кафедральному соборі міста Полтави.

Разом з Його Високопреосвященством молились секретар Полтавської єпархії протоієрей Михаїл Волощук, благочинний Полтавського міського благочиння протоієрей Іоанн Корнієнко, благочинний Полтавського районного благочиння протоієрей Олександр Антонюк, ключар Свято-Макаріївського кафедрального собору протоієрей Миколай Довганич, протодиякон Олександр Дубовий, а також духовенство міського та районного благочинь.

За богослужінням протоієрей Миколай Довганич зачитав ВЕЛИКОПІСНЕ ПОСЛАННЯ Високопреосвященнішого Филипа, митрополита Полтавського і Миргородського, боголюбивим пастирям, чернецтву і пастві Полтавської єпархії Української Православної Церкви.

Після богослужіння та особливих молитв, які читаються тільки в цей день, Митрополит Филип звернувся до пастви зі словом проповіді.

Високопреосвященніший владика розповів про зміст посту, про те, для чого Церква встановила Чин прощення перед постом та чому ми повинні прощати своїх ближніх. Також Архіпастир пояснив, що забороняє Церква вживати в їжу під час посту, як потрібно молитись, і в чому особливість саме Великого посту. Його Високопреосвященство особливо наголосив, що нести подвиг посту потрібно з радістю.

Потім Владика стояв на амвоні й приймав прощення та прощав кожного, хто підходив до нього.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *